Skip to Content

Vaš doprinos

Pravilno odmerjanje

Če želite odmeriti pravo količino detergentov, upoštevajte nekaj vidikov: Količina detergenta, ki jo potrebujete je zlasti odvisna od trdote vode. Za pravilno odmerjanje detergenta sta odločilna tudi količina perila in stopnja umazanije. Naslednji nasveti vam bodo pomagali pri pravilnem odmerjanju detergenta, tudi v korist okolja.

 • Upoštevajte priporočila za odmerjanje na embalaži detergenta: Na vsakem izdelku Perwoll boste našli priporočila za odmerjanje. Običajno razlikujemo med rahlo, srednjo in močno stopnjo umazanije. Zato bi bilo koristno tudi razvrstiti perilo pred pranjem glede na stopnjo umazanije. Bolj kot je perilo umazano, več detergenta morate uporabiti. Za tekoči detergent so potrebne različne količine v primerjavi s detergentom v prašku. Na vsaki embalaži izdelka, neodvisno od vrste, najdete priporočilo za odmerjanje, ki ustreza trdoti vode.
 • Za trdoto vode se obrnite na svojega lokalnega dobavitelja vode. Trdota vode se razlikuje od regije do regije. Če želite biti prepričani, prosite lokalno vodovodno podjetje za pravilno stopnjo trdote vode. Nato boste lahko odmerjanje detergenta prilagodili glede na trdoto vode po tabeli na etiketi izdelka.
 • Količina perila in velikost stroja: Količine odmerjanja na embalaži temeljijo na običajni obremenitvi vašega pralnega stroja za 2,5-kilogramsko obremenitev občutljivih oblačil. Za občutljiva oblačila ne priporočamo večje obremenitve.

Kako prihraniti energijo

Skoraj 80 % porabljene energije in CO2 odtisa za namen pranja perila s detergenti povzroča postopek pranja doma. To je predvsem posledica energije, ki je potrebna za ogrevanje vode v pralnem stroju. Zato smo v preteklih letih nenehno izboljševali formulo detergenta, da smo zagotovili vrhunsko učinkovitost pranja že pri nizkih temperaturah. Oblačila lahko operete pri nižji temperaturi in doživite čista, lepo dišeča oblačila, hkrati pa prihranite energijo in s tem CO2.

Kako prihraniti vodo

Priporočamo čim boljšo uporabo povsem napolnjenega pralnega stroja do 2,5 kg za občutljiva oblačila, ne samo, da prihranite energijo, temveč tudi vodo.

Izračunajte svoj odtis

Vzemite si trenutek in s pomočjo Kalkulatorja odtisa, ki sta ga razvila podjetje Henkel in inštitut Wuppertal Institute (Nemčija), ugotovite, kako vaše odločitve glede življenjskega sloga vplivajo na vaš ogljični odtis. Vsi posredovani podatki bodo anonimni.

https://footprintcalculator.henkel.com/en

 • Kaj vsebuje?

  Perwoll zagotavlja našo odlično formulo za nego vaših oblačil, da ostajajo lepa dlje časa.

 • Trajnost je ključnega pomena

  Stremimo k temu, da je naša embalaža funkcionalna in primerna za recikliranje.

 • Pot izdelka

  Močan porast CO2 v ozračju povzroča segrevanje planeta in je glavni vzrok za podnebne spremembe.