Skip to Content

Super stiliranje: preobrazite 1 belo srajco na 6 načinov z dodatki

Želite nadgraditi svojo garderobo brez nakupa novih oblačil? Naš »naredi sam« vodnik za oblačila vam pokaže, kako lahko najljubšo belo srajco uporabite na šest različnih načinov. Naučite se, kako preobraziti srajco in kar najbolje izkoristiti svojo garderobo, s temi vrhunskimi nasveti in triki za vintage stiliranje.

Zakaj so bele srajce vrhunski vintage zaklad

Bela srajca je brezčasna klasika, ki jo lahko nosite s skoraj vsem. Vrhunsko vintage srajco zlahka najdete na bolšjem trgu, si od fanta ali sostanovalca izposodite poslovno srajco ali pa s preprostimi dodatki na šest različnih načinov popestrite dolgočasno belo bluzo.

»Naredi sam« vodnik za oblačila: kako preobraziti belo srajco z dodatki

You need to accept cookies to play this video

Kaj potrebujete:

  • belo srajco
  • dodatke (pasove, broške, manšete, nakit, z blagom oblečene elastike za lase, šale ...)

Kaj narediti:

1. Pas povlecite navznoter s šalom ali pasom.
To je še posebno uporabno pri prevelikih srajcah, vrhunskih vintage najdbah, ki se ne prilegajo popolnoma, ali navadni poslovni srajci, izposojeni od vašega fanta ali sostanovalca. Šal ali pas poudarita pas in dodata barvo.

2. Nadgradite ovratnik
Sponke za lase niso samo za ukrotitev pramenov las. Uporabite jih lahko tudi za poživitev navadne srajce. Preprosto jih pripnite na ovratnik in vaša preobražena srajca bo glavni kos za zabave.

3. Navadne gumbe okrasite z uhani za pripenjanje
Preprost in učinkovit način, kako dolgočasno poslovno srajco prenesti iz pisarne na vesele urice. Poleg tega je to priložnost, da dobro izkoristite vrhunske vintage uhane, ki jih nikoli ne nosite. Odvisno od zaponke je najbolje, da jih pritrdite na luknjo gumba, tako da jih potisnete pod obstoječi gumb. Če to ne deluje, jih boste morda morali pritrditi z varnostnim zatičem na hrbtni strani.

4. Pod zapetim ovratnikom nosite debelo verižico
Ko se želijo sprostiti, si fantje navadno odpnejo srajce. Damam priporočamo nasprotno – vendar le, če imate dodatke, s katerimi bo vaš videz zaživel!

5. Preobrazite srajco z vpadljivimi broškami
Uporaba brošk za okrasitev navadne srajce nikakor ni nov koncept. Je pa preprost nasvet za stiliranje, ki je padel iz mode. Dobra novica je, da se broške vračajo v velikem stilu! Nenavadna postavitev in spopadanje grozdov razlikujeta sodoben slog broške od načina, kako jih je nosila vaša babica. Vsak dan pregledujte nakit starejše tete in preobrazite svojo srajco.

6. Zavihajte rokave
... in se lotite preobrazbe srajce. To je tudi odličen nasvet za stiliranje prevelikih srajc. Ne samo da bodo drzne manšete, elastične zapestnice in v blago oblečene elastike poživile vašo opravo in preprečile, da bi vam rokavi zdrsnili po rokah, z odvečno tkanino lahko celo ustvarite učinek puhastega rokava.

Kako oprati belo srajco, da bo trajala dlje

Ko boste osvojili naše »naredi sam« vodnike za oblačila, bodo vaše bele srajce tooooliko bolj v uporabi. Poskrbite, da bo vaša rutina pranja perila izpopolnjena, da bodo videti sveže in čisto!

Nasveti, kako lahko vaša bela srajca živi dolgo in belo

Belo perilo vedno perite ločeno

  • Pralni stroj naj bo čist – ostanki okoli vratc lahko pustijo madeže na belem perilu.
  • Madeže predhodno obdelajte
  • Operite pri priporočeni temperaturi
  • Wash at the recommended temperature
  • Uporabite Perwoll Renew Advanced White & Fibre. Obnavlja oblačila brez belil. Posebna formula krepi in gladi vlakna, zaradi česar enakomerneje odbijajo svetlobo in postanejo spet bolj bela
  • Sušite na zraku na soncu, da izkoristite učinek beljenja UV-žarkov