Skip to Content

Dišave

Za marsikoga je še posebej pomemben čudovit vonj po sveže opranem perilu z različnimi dišavami. Zato uporabljamo naravne in sintetične dišave.

Dobro je vedeti

Dišave so sestavljene iz mešanice dišečih sestavin, ki se uporabljajo za dajanje prijetnega vonja izdelku in perilu. Dišeče sestavine imajo različno vedenje uparjanja, tako da sčasoma zagotovijo profil sproščanja. Dišave se uporabljajo zato, da odišavijo perilo s prijetnim, dolgotrajnim vonjem, pa tudi zato, da odišavijo izdelek kot tak. Poleg tega nekateri posebej oblikovani parfumi preprečujejo tudi neprijetne vonje, kar je še zlasti pomembno za športna oblačila. Od nekaj tisoč različnih parfumskih komponent, ki se uporabljajo za ustvarjanje prijetnih in dolgotrajnih dišav, so nekatere pogosteje povezane z alergijami kot druge, zato so navedene na embalaži kozmetičnih izdelkov ter detergentov in čistil. Zato so prav tako tudi jasno označene na etiketah Perwoll. Označitev z znano alergijo ljudem jasno sporoča, da se pri nakupu izogibajo izdelkom, ki vsebujejo to snov.

Za kaj se uporabljajo?

Dišave se uporabljajo za to, da odišavijo perilo s prijetnim, dolgotrajnim vonjem, pa tudi ta to, da odišavijo izdelek kot tak. Poleg tega nekateri posebej oblikovani parfumi preprečujejo tudi proti neprijetne vonje, kar je še zlasti pomembno za športna oblačila.

Kako uporabljamo dišave?

Vse dišave in vse sestavine, ki jih uporabljamo, izpolnjujejo vse zakonske zahteve in so bile temeljito preizkušene glede zdravstvene združljivosti. Sestavine dišav, ki bi lahko povzročile alergijske reakcije, so jasno označene.

  • Trajnost je ključnega pomena

    Stremimo k temu, da je naša embalaža funkcionalna in primerna za recikliranje.

  • Pot izdelka

    Močan porast CO2 v ozračju povzroča segrevanje planeta in je glavni vzrok za podnebne spremembe.

  • Bodite del gibanja

    Skoraj 80 % porabljene energije in CO2 odtisa za namen pranja perila z detergenti, povzroča postopek pranja doma.