Skip to Content

Super stiliranje: preobrazite 1 belo srajco na 6 načinov s sukanjem in rezanjem

Vam je všeč »naredi sam« estetika? Oblačila je enostavno preoblikovati, tudi brez veščin šivanja.

V prvem delu naše video serije smo vam pokazali, kako lahko stara oblačila predelate samo z dodatki. V drugi epizodi smo vam razložili, kako ustvariti »naredi sam« oblačila s trajnimi ali poltrajnimi okraski na beli srajci. 3. epizoda vas vodi skozi preproste, pametne načine, kako razrezati in krojiti srajco, jo sukati ter obračati, da ustvarite estetska «naredi sam« oblačila.

Naredite svoja oblačila sami: kako preoblikovati belo srajco s sukanjem in rezanjem

You need to accept cookies to play this video

Kaj potrebujete:

  • belo srajco
  • škarje
  • orodje (iglo in sukanec ALI trak za likanje ALI lepilni trak ALI lepilo za blago)

 

Kaj narediti:

1. Nosite srajco brez hrbta

Ta preprost vodnik je kot nalašč za srajco, ki je pretesna ali ohlapna. Ustvarite dolg rez na sredini hrbta (na tkanini s kredo ali pralnim markerjem označite ravno črto). Rez je najlažje zaključiti z lepilnim trakom, kot je prikazano v videoposnetku. Za bolj trajen rezultat uporabite popravljalni trak za likanje ali prišijte šiv po robu, da se tkanina ne obrabi. Ko končate, lahko nosite hrbet odprt (čez oprijeto majico ali pa pokažete malo kože). Druga možnost je, da uporabite broške in varnostne zaponke, da režo spnete skupaj, ali pa oba prosta konca zavežite v vozel.

2. Rešite ovratnik
Če želite predelati stara oblačila, pomaga, da se osredotočite na dele oblačila, ki so vam všeč. Ima vaša srajca lep bel ovratnik, ki je videti čudovito pod puloverjem? Če vam nista všeč oblika, prileganje ali če je srajca razbarvana/poškodovana, lahko srajco zavržete, obdržite pa ovratnik – odličen za nošenje pod tesnim puloverjem.

3. Obrnjen ovratnik
Ste pripravljeni na najhitrejšo preobrazbo do zdaj – in tisto, zaradi katere bo vaš dekolte videti čudovito? Preprosto odprite zgornje tri gumbe bele srajce, zavihajte ovratnik v notranjost in ... to je to. Pripravljeni ste na večer!  

4. Sukajte in obračajte
Belo srajco je mogoče preoblikovati tudi brez trajnih sprememb. Včasih je potreben le pameten zasuk – dobesedno. Preveliko srajco povlecite pod roke, prekrižajte rokave nad prsmi in zavežite vozel. Glede na to, kako spolzka je tkanina, boste morda morali uporabiti skrito varnostno zaponko ali celo okrasno broško, da pritrdite vozel.

5. Zavežite v vozel in zatlačite
Ste slišali? Kratki topi so nazaj! Če ne želite kupiti nove obrezane bluze, si lahko oblačilo izdelate sami, tako da ustreza trendu. Potrebovali boste preveliko srajco, odpeto do popka. Oba konca zavežite v vozel in vozel zatlačite navznoter za seksi, a eleganten videz.

6. Zasukajte in obrnite
Nošenje bele srajce od zadaj naprej predstavi to preprosto oblačilo v povsem novi, presenetljivo modni luči. Pustite ovratnik privzdignjen za učinek pulija ali pa ga zataknite v notranjost za navidezen širok izrez. Ker je hrbet srajce odrezan naravnost, boste za zoženje v pasu potrebovali šal, pas ali kravato.

Kako oprati svoja estetska »naredi sam« oblačila

Zdaj, ko ste stara oblačila predelali, morate zanje dobro skrbeti, da bodo videti kot nova. Perwoll Renew Advanced White & Fibre gladi vlakna bele tkanine in tako ohranja njihov neokrnjeni videz dlje. Če ste srajco razrezali, boste morali pred prvim pranjem zašiti ali obložiti šive s trakom za likanje, da preprečite obrabljanje razrezanega roba.