Skip to Content

Super stiliranje: preobrazite 1 belo srajco na 6 načinov z okraski

Bi radi predelali svoja oblačila z minimalnim naporom? S pravimi »naredi sam« nasveti za oblačila lahko tudi miniaturna garderoba pride zelo daleč. Naš video vam pokaže, kako belo srajco preoblikovati v okrašeno srajco s šestimi različnimi tehnikami, ki zahtevajo minimalen napor in nič predhodnega znanja.

Zakaj predelati svoja oblačila?

Seveda bi lahko staro belo srajco, ki je ne nosite več, zavrgli – vendar to ni bistvo gibanja Rethink New. Namesto tega nanjo glejte kot na prazno platno, ki ga je mogoče preoblikovati z minimalnim naporom.

V prvem delu naše video serije smo vam pokazali, kako preoblikovati belo srajco samo z dodatki. V tej epizodi vam bomo razložili, kako lahko z »naredi sam« modnim navdihom greste še korak dlje s trajnimi ali poltrajnimi okraski za belo srajco. Tretja epizoda vas bo vodila skozi načine preoblikovanja srajce z rezanjem, sukanjem in obračanjem.

»Naredi sam« vodnik za oblačila: kako preobraziti belo srajco z okraski

You need to accept cookies to play this video

Kaj potrebujete:

  • belo srajco
  • okraske (bisere ali kroglice, okrasne tkanine ali našitke, ki se polikajo, vrhunske gumbe, barvo za blago, okrasni trak, trak z bleščicami …)
  • orodje (iglo in sukanec, trak za likanje ali lepilni trak, škarje, lepilo za blago, likalnik)

 

Kaj narediti:

1. Dodajte ovratnik iz biserov
Z dekorativnimi biseri, kroglicami ali zatiči bo vaš ovratnik izstopal. Na navaden bel ovratnik smo prišili bisere različnih velikosti in biserno obrobo za eleganten enobarven videz. Za še preprostejšo alternativo brez šivanja uporabite lepilo za blago. Za bolj zabaven videz lahko bisere zamenjate za pisane kroglice ali bleščice. Zatiči dodajo punk pridih. Uporabite svojo domišljijo in poiščite svoj lastni »naredi sam« modni navdih!

2. Lotite se svojega žepa
Dolgočasni beli naprsni žepi so lanska moda. Pokažite svojo divjo stran z žepom s potiskom flaminga. Za preoblikovanje majice za eno noč smo uporabili ostanke zabavne tkanine in samolepilni trak za popravljanje. Za trajnejšo rešitev uporabite trak, ki se polika, ali žep prišijte.

3. Igrajo: gumbi
Ni preprostejšega načina za predelavo oblačil, kot če dolgočasne gumbe zamenjate z zabavnimi. Preprosto odrežite navadne bele gumbe in namesto njih prišijte barvite, bleščeče, nenavadne alternative. Izbrali smo srebrne gumbe v obliki zvezd, ki zdaj na tej majici igrajo glavno vlogo.

4. Uporabite modro barvo v spreju
Barva za tkanine je različnih oblik, barv in velikosti. Obožujemo barve v spreju, ki so enostavne za uporabo in imajo čudovit akvarelni učinek. Prepričajte se, da ste zaščitili okoliške površine, da nosite rokavice in da ste med sprednji in zadnji del srajce položili neprepustno zaščitno plast. Videz morske deklice zaokrožite z zlatim pasom.

5. Pripnite
Varnostne zaponke že od punkovske dobe prinašajo modni navdih za »naredi sam« oblačila. Z zelo velikimi zaponkami smo široko srajco povlekli v pasu in skozi nastalo mrežo spletli širok okrasni trak.

6. Obožujte
Pokažite, kako radi predelujete oblačila, tako da to zapišete z bleščečimi zlatimi črkami. Trak z bleščicami pritrdite z lepilom za tkanine ali ga – za trajnejši rezultat – prišijte.

Kako oprati svoja predelana oblačila z okraski

Ko uresničite naše nasvete za »naredi sam« srajco, vaša navadna bela srajca ne bo več videti tako preprosto. Izpopolnite svojo rutino pranja perila s pomočjo Perwoll Renew Advanced White & Fibre. Upoštevajte le, da imajo lahko lepila za tkanine, barve, bleščice ali lepila za likanje drugačne zahteve glede pranja kot oblačilo. Preverite, preden prvič operete okrašeno srajco!