Skip to Content

Detergent za volno: volno pere in jo nežno neguje

Želite, da vaš najljubši pulover iz volne ali kašmirja zdrži čim dlje? V tem primeru bo treba poskrbeti za intenzivno nego. Uporabite negovalno moč sredstva Perwoll Wolle & Feines Faserpflege Advanced, da svojim najljubšim volnenim oblačilom ali posebej občutljivim kosom dodate mehkobo in občutite prijeten občutek na koži.

Zakaj je detergent za volno in občutljive kose tako pomemben?

Želite svoja občutljiva oblačila nežno čistiti, da boste lahko v njih uživali čim dlje? To je mogoče s posebnimi detergenti za volno in občutljive materiale, kot je svila. Ti zagotavljajo optimalno nego vlaken občutljivejših materialov, kakršna je volna merino, ne da bi nanje kakorkoli vplivali. Detergenti za volno, kot je Perwoll, ne vsebujejo belil, zato se pri čiščenju zanašajo na milo in druge encime. Zgladijo vlakna in pomagajo barvam oblačil ohraniti njihov sijaj.

Večina volnenega ali finega tekstila je primerna za ročno pranje oz. uporabo posebnih programov občutljivega pranja v pralnem stroju. Detergenti za volno prepričajo s svojim učinkovitim čiščenjem perila tudi pri nizkih temperaturah pranja. Temperatura vode ne sme preseči 30 °C. Za le rahlo umazana oblačila zadostuje že hladno pranje pri 20 °C. Nežno čiščenje ohranja oblačila v dobrem stanju in zavira pojav vozličkov. Katera temperatura pranja je najprimernejša, najlažje ugotovite s pomočjo etikete z napotki za pranje, prišite na notranjo stran oblačila. Tam boste našli vse pomembne napotke glede tega, ali in kako oprati oblačila.

Pri tem volno in občutljive kose v pralnem stroju centrifugirajte le pri najnižjih hitrostih. Po pranju oblačila nežno povlecite nazaj v obliko in jih pustite, da se posušijo, tako da ne izgubijo oblike.

Pranje volne z detergentom in hkrati z mehčalcem?

Pri čiščenju občutljivih vlaken, kot so volna, svila ali celo puh, je treba uporabiti občutek. Že sama kombinacija aktivnih sestavin detergentov za volno zagotavlja, da vlakna ostanejo mehka in puhasta. Sredstvo Perwoll Wolle & Feines Faserpflege Advanced je na voljo kot tekoči detergent ali kot pralni prašek – izbira je vaša.

Odstranjevanje madežev na volni: bo detergent za volno dovolj?

Če so na oblačilih iz drugih materialov, npr. bombaža, neprijetni madeži, lahko uporabite posebne soli za madeže, na primer Sil 1 für Alles. Nato lahko uporabite ustrezen detergent – npr. Perwoll Renew Advanced Color & Faser za intenzivnejše barve ali Perwoll Care & Repair Advanced za manj kosmov in muckanja – ter brez zadržkov očistite oblačila.

Povezani članki

  • Perwoll Renew Wool

    Zglajuje vlakna in ohranja obliko vaših volnenih in ostalih občutljivih oblačil.

  • Oznake za pranje

    kaj pomenijo oznake na etiketah oblačil

  • Pranje bikinija: namigi za nego kopalk

    Tako bodo vaše kopalke trajale večno in ohranile obliko.